DE STROOMSTORING IN REGIO EINDHOVEN IS OPGELOST

De problemen in de regio Eindhoven ontstonden in een verdeelstation van netwerkbeheerder Enexis aan de Daalakkerweg in Eindhoven. Hier was rond half een door onbekende oorzaak de stroom uitgevallen. Als gevolg hiervan kwamen ongeveer 20.000 aansluitingen van Enexis en Endinet in Eindhoven en omliggende gemeenten zonder stroom te zitten. Het probleem was tegen kwart over een opgelost nadat was overgeschakeld op een andere spanningsrail.

Vrijaf voor leerlingen Strabrecht College
De politie heeft rondgereden om eventueel hulp te bieden. Vanwege de stroomstoring kregen de 1900 leerlingen van het Strabrecht College in Geldrop vrij. Leenderd van der Deijl, rector van de school, had achteraf een beetje spijt van zijn beslissing. De storing zou eigenlijk tot vier uur duren, maar het bleek dus korter. Dat is de tweede keer in een jaar dat dit gebeurt.

Tijdens de stroomstoring hebben verkeerslichten niet gewerkt en op Twitter werd melding gemaakt van mensen die vast zaten in winkels waarvan de deuren niet meer open gingen. Andere personen zouden vast hebben gezeten in liften. Radiostation Glow FM in Eindhoven twitterde eveneens last te hebben van de stroomstoring.

Ziekenhuizen
Het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop moesten gebruik maken van de noodstroom.